maandag 17 december 2012

Internationale Apartheid


Internationale Apartheid:

Migratiewetgeving van de Overheid en Immigrantensegregatie.

Zowel de heersende elite als de grijze burgermassa in ons kleine kikkerlandje zijn van mening dat alle mensen op deze aarde gescheiden moeten worden op basis van hun nationaliteit. Als ze niet vrijwillig op ‘hun’ plaats willen blijven dat moet de overheid hiervoor zorgen door paramilitaire bescherming van landsgrenzen en luchthavens zowel als een, door de overheid ingestelde, documenten (‘visa,’ ‘paspoort’) systeem. Een systeem om de plaats van huisvesting en werkneming te reguleren. Dat wil zeggen; een overheidssysteem dat vergunning uitdeelt voor het bestaansrecht van de mens. Een systeem waarmee in eerste instantie de overheid iedereen die ‘legaal’ reist en werkt kan controleren maar daarbij ook de mensen wie dit niet doen te detecteren, arresteren, opsluiten en te verwijderen uit de gemeenschappen die zij hun thuis gemaakt hebben. Dit alles omdat ze niet kunnen voldoen aan de eis van één of andere ambtenaar; “Ihre Papiere, bitte.” Zij die dit verachtelijk systeem van controle en dwang verdedigen juichen allemaal een overheidssysteem van discriminatie aan. Sommige hiervan omarmen het systeem vanuit pure rassenhaat, nationalisme of religieuze overtuiging en anderen vanuit een illusionaire behoefte naar controle of het chauvinistische ideaal van integratie. Het is een systeem waarin men wordt gescheiden in huisvesting, werkgelegenheid, onderwijs en het dagelijks leven.  Het wordt ondersteund door overheidssurveillance en afgedwongen door overheidsgeweld in de naam van nationale eenheid en integriteit. Het hele idee rust allemaal op het vermoeden dat buitenlanders (zelfs de ‘buitenlanders’ die al jaren lang werken in het ‘binnenland’) gevaarlijker zijn, waarschijnlijk eerder crimineel worden, onhygiënischer zijn, minder recht hebben op veiligheid van mens en eigendom, minder recht hebben op een gelukkig leven en minder recht hebben om gewoon met rust gelaten te worden. Dat wil zeggen: ze behandelen alsof hun leven, huisvesting en levensonderhoud niks waard zijn – ze behandelen als afval dat zo snel mogelijk verwijderd moet worden. En dit is allemaal alleen gebaseerd op hun nationaliteit.

Dit verschrikkelijke systeem werd afgelopen donderdag weer duidelijk. De ontruiming van het tentenkamp van een groep uitgeprocedeerde asielzoekers in Den Haag is gebaseerd op het verheffen van de overheid en nationalisme boven het algemeen fatsoen. De GGD meent dat het tentenkamp een gevaar voor de gezondheid was. Met dit excuus werden mensen gearresteerd, opgesloten en gescheiden van hun familie.  [1] [2] [3]

Onthoud dit: het maakt de overheid niet uit of je een succesvolle student bent, of hoe hard je werkt, of dat je een productief lid van je gemeenschap bent, en al helemaal niet dat je individu bent en een onvervangbaar persoon bent die kan verwachten om met enige waardigheid en fatsoen behandeld te worden. Het enige belang is De Wet, de gedwongen integriteit van een gescheiden natie en de macht van de overheden om hun eigen kudde bijeengedreven en gebrandmerkt te bezitten. Dit idiote denkbeeld moet weg. Het is tijd om immigrantensegregatie te beëindigen, en als De Wet in de weg staat dan moet deze veranderd of afgeschaft worden.
Het beëindigen van immigranten segregatie betekend niks meer of minder dan het beëindigen van de rol van de overheid in het kiezen van mensen die mogen blijven en het kiezen van mensen diens bestaan gecriminaliseerd word door de staat. Het betekent niets minder dan een open grens en een onmiddellijke onvoorwaardelijke amnestie voor documentloze en uitgeprocedeerde immigranten. Dit voorstel is misschien simplistisch, naïef, onrealistisch, extremistisch en radicaal. Maar dit voorstel is vooral rechtvaardig. Het is aan u de taak om dit hardop en dapper te eisen. Het binnensmonds mompelen van kritiek en het maken van reformistische politieke compromissen leiden niet tot beleid maar tot medeplichtigheid. Vernietig internationale apartheid, voor nu en altijd.
_________________________________________________________________


Dit artikel is een vrije vertaling van het artikel International Apartheid: Government Border Laws and Anti-Immigrant Segregation, geschreven door Charles W.Johnson in 2007. De plaatsen waarin dit artikel afwijkt van het origineel zijn de meningen van de vertaler; Christiaan Elderhorst.

Het originele artikel is verschenen in issue #7 of the Market Anarchy Zine Series, verkrijgbaar bij de ALL Distro in Auburn, Alabama (distro.libertarianleft.org).[1] Dit gedeelte van de tekst is toegevoegd door de vertaler zelf. Het originele artikel is een reactie op nieuws rondom een immigranten deportatie in Roswell, New Mexico
[2] http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/12/ook-haags-kamp-met-asielzoekers-moet-weg/

[3] http://www.nrc.nl/nieuws/2012/12/13/ontruiming-tentenkamp-van-asielzoekers-in-den-haag-gestart/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten